„Tudja, az a fura, hogy valamire emlékszik az ember, valamire nem. Emlékszem a legelső buszozásomra az iskolába, jól emlékszem. Igazán fura, mik maradnak meg az ember fejében. A születésemre például nem emlékszem. És nem bírom felidézni az első karácsonyi ajándékomat, vagy hogy mikor vittek először a folyópartra piknikre. Viszont arra jól emlékszem, mikor hallottam először a világ legédesebb hangját. Sose láttam olyan szépet életemben, mint az a kislány. Olyan volt, mint egy angyal… Attól kezdve mindig együtt voltunk, úgy voltunk, mint a borsó meg a héja.” (Forrest Gump)

...ez jutott eszembe tegnap délután arról a hatalmas adag zöldborsóról, ami arra várt, hogy kifejtsem. Mire a felével végeztem, elzsibbadt az ujjam hegye, ezért lefizettem a gyerekeket, hogy segítsenek :)

borsópuculók.JPG

Egyébként a zöldborsó az egyik legmagasabb tápértékkel rendelkező zöldség. Magas szénhidrát tartalmú, és mivel serkenti az energiát termelő sejtek működését, így kimondottan alkalmas fáradtság leküzdésére.(Éljen!!) Továbbá a magas B vitamin (B6, B3, B2,B1) C-vitamin, magnézium, kalcium és vas tartalma normalizálja a vérnyomást, serkenti az emésztést, segíti az izmokat, gyógyítja az érrendszeri betegségeket és megelőzheti a rákos folyamatok kialakulását.

Ma zöldség levest főztem (a tegnap legyőzött borsóból), és kipróbáltam milyen az, ha a galuskához való liszt felét elkeverem leturmixolt, nyers zöldborsóval. Az eredmény egy kicsit zöldes árnyalatú, de nagyon finom galuska:

borsóleves.JPG

A Párom szerint legközelebb a krumplit is bele kellene turmixolni a galuskába, akkor az is elfogyna a Dani tányérjából :)

...és ha megihletett ez a zöldség, akkor néhány kreatív "borsós" ötlet: farsangi jelmez, gyerekjáték (varrva, horgolva), esetleg kellék a babakonyhába süthető gyurmából:

borsójelmez.jpg

 

borsó2.jpg

 borsó3.jpg

borsó gyurmából.jpg

borsószív.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

képek forrása: www.pinterest.com

 Az egyik kedvenc dalom is a borsóhoz köthető :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr614591308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása