Hónapokkal ezelőtt áttértem a vegeta naturellára, mert nem gondolom, hogy nátrium glutamáttal, dinátrium inozináttal stb. kellene telepakolnom az ételeinket. 

Ez a cikk kivesézi a témát: Kell-e cukor és riboflavin a húslevesbe?

...ezek után arra jutottam, hogy elkészítem a saját fűszerkeverékemet: természetes, egészséges, és garantáltan bio.

Ami belekerült:

  • karalábé (nagylyukú reszelőn lereszelve)
  • sárgarépa (mint a karalábé)
  • sárgarépa levél
  • petrezselyem levél
  • céklalevél
  • zellerlevél
  • kövér porcsin levele
  • paprika (felcsíkozva megszárítva)
  • fokhagyma (felszeletelve megszárítva)
  • himalája só
  • szemes bors

Miután a levelek és lereszelt zöldségek megszáradtak (tűző Napon néhány nap alatt), egy kis kézi darálóval a borssal és himalája sóval együtt ledaráltam őket, és már kész is az sk fűszerkeverék.

....itt még frissen és üdén:

fűszerkészítészöldlevelek.JPG

fűszerkészítésrépás.JPG

....ebben a hőségben hamar kiszáradtak:

fűszerkészítés karalábé.JPG

...végül bekerültek a pici pink darálóba :)

fűszerkészítés daráló.JPG

...és a végeredmény:

csináld magad vegeta111.jpg

Jövőre hamarabb észbe kapok, és nem augusztusban kezdem el a hozzávalók begyűjtését és szárítgatását...

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr974706996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.