A neten találtam rá a tahini - szezámkrém - receptjére. Bár készíthető sósan is, én most így elsőre az édes változatot próbáltam ki.

Hozzávalók: kb. 20 dkg szezámmag és annyi méz, amennyivel nem folyós, hanem krémszerű lesz, plusz egy kis fahéj.

szezámmag.JPGszezámméz.JPG

Első lépésként a szezámmagot egy kicsit megpirítottam - óvatosan, nehogy odaégjen -, majd kávédarálón ledaráltam.

szezámdarált.JPG

Végül összekevertem mézzel és egy kis fahéjjal.

szezámkrém.JPG

Finom és nagyon egészséges krém született!

Szezámmag: Súlyarányosan hétszer több kalcium rejlik benne, mint a tehéntejben, ez pedig azért jelentős szempont, mert a kalcium hozzájárul a vastagbélrák, a csontritkulás, a migrén, de még a menstruációkor jelentkező fájdalmak megelőzéséhez is. Emellett bővelkedik E-, B1-, B2-, D-vitaminban, foszforsavban, lecitinben, és telítetlen zsírsavakban, melyek mind-mind áldásos hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr995558549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.