Filetto 2013.12.21. 18:11

Zebra puszedli

A receptet Danikám hozta a suliból, ez volt a legutóbbi technika óra tananyaga :) Hivatalosan citromos-gyömbéres csokipöffeteg névre hallgat, de én átkereszteltem...

Hozzávalók (45 darabhoz):

  • 20 dkg nádcukor
  • 15 dkg liszt (lehetőleg teljes kiörlésű)
  • 6 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 6 dkg vaj
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál gyömbér
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál porcukor (ennél a receptnél - tetszik, nem tetszik - kihagyhatatlan)

 

Elkészítése:

A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzákockázzuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk az ízesítőket és a két tojással gyors mozdulatokkal egyneművé mancsikoljuk. Egy órára hűtőbe tesszük, ott pihenget kicsit. Ezután a masszából azonos méretű diónyi gombócokat gömbölyítünk és meghempergetjük porcukorban.

zebrapuszedli2.JPG

zebrapuszedli1.JPG

zebrapuszedli3.JPG
A gombócokat kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól jókora távolságra, majd 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Ismétlést kíván :)

Az utolsó előtti pillanatban még elkaptam:

zebrapuszedli4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr795703691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.