Filetto 2012.06.19. 09:32

Sült cékla

A céklát én eddig  csak  ecetes-cukros lében, köménymaggal ízesítve ismertem.  Tegnap délután valami mással próbálkoztunk: céklát sütöttünk.

A kisebb céklákat héjastól alufóliára fektettük (egyesével), meglocsoltuk egy kis olíva olajjal, kis batyukba csomagoltuk, és 200 C-on, 60 percig sütöttük. Amikor elkészült hagytuk kihűlni, utána szépen levált a vékony héja. Kicsit újszerű az íze, de kifejezetten finom a sült cékla ! 

sűltcéklamix1.jpg

 

Egészséges és finom "felvágott-pótlék" lehet. Azokba ki tudja, hogy miket tesznek, ezzel biztosra mehetünk! :) Különböző formájú süti kiszúrókat használva pedig még a kreativitásunkat is kiélhetjük a tálalásnál:

 céklaformák.JPGcékla alakok.JPG

céklaszív.JPG

 

A céklát nem csak az íze, de jótékony hatásai miatt is érdemes gyakran fogyasztani:  vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr934597010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása