2012.06.19. 09:32
Sült cékla
A céklát én eddig csak ecetes-cukros lében, köménymaggal ízesítve ismertem. Tegnap délután valami mással próbálkoztunk: céklát sütöttünk.
A kisebb céklákat héjastól alufóliára fektettük (egyesével), meglocsoltuk egy kis olíva olajjal, kis batyukba csomagoltuk, és 200 C-on, 60 percig sütöttük. Amikor elkészült hagytuk kihűlni, utána szépen levált a vékony héja. Kicsit újszerű az íze, de kifejezetten finom a sült cékla !
Egészséges és finom "felvágott-pótlék" lehet. Azokba ki tudja, hogy miket tesznek, ezzel biztosra mehetünk! :) Különböző formájú süti kiszúrókat használva pedig még a kreativitásunkat is kiélhetjük a tálalásnál:
A céklát nem csak az íze, de jótékony hatásai miatt is érdemes gyakran fogyasztani: vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van.
Szólj hozzá!
Címkék: cékla étel recept
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.