A paradicsom nem hagyja magát beskatulyázni :)  Se nem gyümölcs, se nem zöldség. Finom, egészséges, és néha borzasztóan vicces is tud lenni, igazi egyéniség. A mieink most éppen Jázminnal versenyeznek a növésben:

 

 paravicces mix1.jpgJazisparák1.jpg

Évszázadokon át tartó nemesítése révén ma mintegy 2500 fajtája ismert, és az egész világon a konyhák sokoldalúan felhasznált  alapanyagává vált. Tartalmaz A-, C- és E-vitamint, és egyes kutatások szerint rákellenes hatása is van. Az mindenesetre biztos, hogy az immunrendszer erősítésében, az emésztés elősegítésében és ásványi anyag tartalma miatt az étrendünk egyik pozitív szereplője :)

paradicsom kaja.jpg

Szépségünk megóvása érdekében is használhatjuk a paradicsomot a benne lévő enyhe savak jótékony hatásait felhasználva, pl. arctisztító pakolásként :) Kreatív anyukák könnyűszerrel készíthetnek játék paradicsomot a baba konyhába néhány színben passzoló anyagdarabka segítségével ( a gombostűket érdemes kivenni, mielőtt a gyerek kezébe adjuk :)  ) Végül egy rövid kis film, a kumatoról (fekete paradicsom).

para az arcon11.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

paradicsom.jpg

képek forrása: www.pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr504585791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása