2012.06.13. 14:43
Nem hagyja magát beskatulyázni
A paradicsom nem hagyja magát beskatulyázni :) Se nem gyümölcs, se nem zöldség. Finom, egészséges, és néha borzasztóan vicces is tud lenni, igazi egyéniség. A mieink most éppen Jázminnal versenyeznek a növésben:
Évszázadokon át tartó nemesítése révén ma mintegy 2500 fajtája ismert, és az egész világon a konyhák sokoldalúan felhasznált alapanyagává vált. Tartalmaz A-, C- és E-vitamint, és egyes kutatások szerint rákellenes hatása is van. Az mindenesetre biztos, hogy az immunrendszer erősítésében, az emésztés elősegítésében és ásványi anyag tartalma miatt az étrendünk egyik pozitív szereplője :)
Szépségünk megóvása érdekében is használhatjuk a paradicsomot a benne lévő enyhe savak jótékony hatásait felhasználva, pl. arctisztító pakolásként :) Kreatív anyukák könnyűszerrel készíthetnek játék paradicsomot a baba konyhába néhány színben passzoló anyagdarabka segítségével ( a gombostűket érdemes kivenni, mielőtt a gyerek kezébe adjuk :) ) Végül egy rövid kis film, a kumatoról (fekete paradicsom).
képek forrása: www.pinterest.com
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.