2014.07.03. 12:13
Zabpelyhes meggyes süti
Készítettem már cseresznyével és meggyel is, a recept forrása itt. ...kicsit átalakítottam:
Hozzávalók:
- 1,5 pohár liszt (lehetőleg teljes kiörlésű)
- 1 kávéskanál
- 2 pohár zabpehely
- 0,5 pohár barnacukor
- 1 pohár olvasztott vaj
- 60 dkg meggy
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal kicsit összefőzöm.
A tészta alapanyagait egy nagy tálba teszem és összedolgozom, nagyon morzsalékos "tésztát" fogunk kapni.
Kivajazott és lisztezett közepes jénaiba teszem a tészta 2/3-át, a tenyeremmel egy kicsit lenyomkodom. Erre öntöm a meggyszószt, majd a tészta maradékát is rászórom és lelapogatom. 170 fokon (légkeveréses) 25 percig sütöm.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.