Készítettem már cseresznyével és meggyel is, a recept forrása itt. ...kicsit átalakítottam:

Hozzávalók:

  • 1,5 pohár liszt (lehetőleg teljes kiörlésű)
  • 1 kávéskanál
  • 2 pohár zabpehely
  • 0,5 pohár barnacukor
  • 1 pohár olvasztott vaj
  • 60 dkg meggy
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 8 dkg  cukor
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A meggyet saját levében a cukorral, a citromlével, a fahéjjal kicsit összefőzöm.

A tészta alapanyagait egy nagy tálba teszem és összedolgozom, nagyon morzsalékos "tésztát" fogunk kapni.

Kivajazott és lisztezett közepes jénaiba teszem a tészta 2/3-át, a tenyeremmel egy kicsit lenyomkodom. Erre öntöm a meggyszószt, majd a tészta maradékát is rászórom és lelapogatom. 170 fokon (légkeveréses) 25 percig sütöm.

zabpelyhes süti.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr256470115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása