2013.02.27. 17:04
Sajtos karfiol
Egy gyors, húsmentes finomság. Tudtam, hogy valami karfiolosat szeretnék enni, a többi pedig az itthon találtakból jött hozzá...
Hozzávalók 2 személyre:
- 20 karfiol rózsa
- egy fél bögre zsemlemorzsa
- egy kis kókuszolaj
- himalája só
- 10 dkg sajt
- 1 kis kefír
- vegamix
Elkészítése:
A karfiol rózsákat sós vízben félig megfőztem. Kókuszolajon megpirított zsemlemorzsába forgattam őket, majd kókuszolajjal kikent tűzálló tálba tettem bele. Megszórtam vegamix-szel, sóval, rácsorgattam a kefírt és ráreszeltem a sajtot. 160 C-on (légkeveréses) 60 percig sütöttem, a végén a tetejét még 5 percig grilleztem.
Sem pénzben, sem időben nem igényel nagy befektetést, de nagyon finom és laktató!
A karfiol energiatartalma rendkívül alacsony, ugyanakkor magas telítő-értékkel párosul. Tehát nem kell ahhoz sokat enned belőle, hogy jóllakj tőle. Energiaszegény étrendben és - elenyésző szénhidráttartalma miatt - cukorbetegeknek kedvező táplálék. A benne levő rostanyag jelentős C-vitamin-tartalma, salaktalanító, emésztésserkentő hatása és - a többi káposztaféléhez hasonlóan - bizonyos kéntartalmú összetevők jelenléte miatt védelmet nyújthat egyes rákbetegségek, elsősorban a bélrák kialakulásával szemben.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.