Egy vega étel, gyakran készítem, nagyon szeretem. A családban ötből hárman megesszük, ez jó arány:)

Mióta olvastam a kurkuma jótékony hatásairól, próbálom becsempészni az ételekbe.

Kurkuma: Az indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen használták. Zsíros ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tesz, redukálja a gyomorsavtermelést, jótékony hatású a felfúvódás és a bélgörcsök esetén, elősegíti a méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből.

Indiában a nők kurkumás vizet használnak arcmosásra, aranyló, fénylő színt kölcsönöz a bőrnek, ezenkívül kitűnően tisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyúmirigyek működését, fokozza a vérkeringést, támogatja a kollagéntermelődését kívülről és belülről egyaránt. Légzési nehézségeknél a kurkuma főzetével inhalálni is szoktak. Mézben  feloldva 1:1 arányban napnta 4-6 alkalommal fogyasztva csillapítja a köhögést és feloldja a lerakódásokat. Hatékony hepatoprotektívum (májvédő), hasonló hatásokkal rendelkezik, mint a máriatövismag. Fájdalomcsillapításra forró tejben feloldják és úgy isszák. (forrás: www.antalvali.com)

Az én KKK-m:

Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 kávéskanál kurkuma, 4 púpos evőkanál zsemlemorzsa, 3 gerezd apróra vágott fokhagyma, 3-4 szál petrezselyem zöldje apróra szeletelve, 1 csapott teáskanál tengeri só, 1 egész tojás.

A karfiolt megmosom, rózsáira szedve megfőzöm. Ezután egy nagyobb tálban az összes hozzávalóval együtt villával összetöröm és összedolgozom.

karfiolfasírt hozzávalók.JPG

karfiol fasírt2.JPG

Előmelegítem a sütőt 180 C-ra (légkeveréses), közben a tepsit vékonyan kikenem olívaolajjal. A masszából 4-5 cm átmérőjű korongokat formázok, és szépen sorban rápakolom a tepsire.

karfiolfasírt3.JPG

20 percig sütöm, a sütési idő felénél megfordítom őket.

karfiolfasírt4.JPG

Lelkiismeret furdalás mentes jó étvágyat hozzá! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr144604632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása