2012.09.20. 07:58
Káposztás palacsinta
Egy magazinban olvasott recept adta az ötletet a következő ételhez. Aki szereti a káposztás kockát, annál biztos, hogy sikere lesz!
Palacsintatésztát kevertem a megszokott módon (fehér liszt és graham liszt felesben), annyi különbséggel, hogy ez most sós lett, ezért került bele
- himalája só
- egy kis csokor friss petrezselyem apróra vágva
- bors
- szerecsendió
- házi fűszerkeverék (helyette jó a vegeta naturella is)
A hagyományosnál egy kicsit vastagabb palacsintákat sütöttem.
Közben egy kisebb fej káposztát felaprítottam (gyalulni is lehet), olíva olajon sóval, borssal, szerecsendióval megpuhítottam, és ezzel töltöttem meg a palacsintákat. Végül olíva olajjal kikent jénaiba tettem őket szorosan egymás mellé, és megszórtam reszelt sajttal.
160 C-on (légkeveréses) 20 percig sütöttem alufóliával lefedve.
A végeredmény egy viszonylag olcsó, laktató, egészséges és finom étel lett:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.