Már nem jön, hanem végre ITT VAN A NYÁR!!! Vége a rövid nappaloknak, a fázós reggeli indulásoknak és hatalmas fűtésszámláknak. Éljen!!! :) Kirándulhatunk, strandolhatunk és rengeteg szabadtéri programot szervezhetünk ebben az időszakban. (Szabadtéri játékok)

Nálunk ma délután vízipisztoly csatáztak a gyerekek Zolival, mindannyian nagyon élvezték :)

vizicsata6.JPG

A nyár nem csak a jól megérdemelt lazulás, hanem az óvatosság időszaka is. Azt már mindannyian tudjuk, hogy délelőtt 11 és délután 3 óra között nem ajánlott napoznunk. Az ezen kívül eső délelőtti és délutáni órákban pedig igyekeztem mindig alaposan bekenni magunkat – főleg a gyerekeket – naptejjel, amikor medencéztünk vagy kint töltöttük az időt a kertben. Többet ártottam, mint használtam??? Az eddig nyugodt lelkiismeretem egy kicsit felbolydult, amikor a következő cikket olvastam: "A naptejnél egészségesebb az olívaolaj és a spenót is."

Akkor most három rossz megoldás közül kell kiválasztanom a legkevésbé rosszat? Vagy égünk, vagy károsodunk vagy bent gubbasztunk a lakásban? Hála Istennek, vannak vegyszermentes, zöldebb megoldások is erre a problémára.

Belülről kifelé haladva:

  • Az előbb említett cikkből kiderül, hogy egyes zöldségek fogyasztása is csökkenti a káros sugarak okozta problémákat. Ilyen a spenót, kelkáposzta, fehérrépa, brokkoli, cukkini, kukorica, borsó és a sárgarépa. Még egy ok arra, hogy sokkal több zöldséget fogyasszunk!

 

  • Gyakran igyunk jeges zöld teát, az abban található anyagok is akadályozhatják az UV-sugárzás miatt kialakuló DNS-károsodást.

 

  • Olyan fényvédő krémet használjunk, amelyik valóban természetes, bio összetevőket tartalmaz. Itt található egy termékteszt a napozó krémekről, talán segít dönteni:

 

Ha nagyon kreatívak és bátrak vagyunk, akkor készíthetünk magunk is házi kencét a Napsugarak ellen. Remek tippek Lukrécia oldalán.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr864594707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása