2012.07.05. 21:38
Sajtos bukta
Ma este sajtos stanglit kívántak a gyerekek, ezért megpróbáltam imitálni :)
Próbáltam egy kicsit egészségesebbre gyúrni...
Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt (10 dkg fehér, 20 dkg teljes kiörlésű tönköly búzaliszt, 20 dkg teljes kiörlésű rozsliszt)
- egy fél kocka élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- egy löttyintés olivaolaj
- egy evőkanál vegeta naturella
- egy kávés kanál nádcukor
- egy teáskanál tengeri só
Ezeket mind megdagasztattam a kenyérsütő géppel, majd kivettem, lisztezett deszkán kinyújtottam, megszórtam még egy kis tengeri sóval és bőven reszelt sajttal, majd csíkokra vágva feltekertem....akkor ez lehet, hogy nem is stangli, hanem inkább bukta? :) Olíva olajjal kikent tepsibe tettem őket, és vártam még egy fél órát, hogy keljen - meleg helyen, amit most nem volt nehéz találni :) Utána lekentem a tetejüket tojás sárgájával és szórtam még rá reszelt sajtot. Előmelegített sütőben 160 C-on (légkeveréses), 25 percig sütöttem.
Ízlett nekik :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.