"Ahogy így látta szemei előtt a fákat, elgondolkozott. Mire megnőnek, lombot eresztenek: eltelik az idő, munkával, rendre. S az idővel együtt elmúlik a világ is, ez a zaklatott, békétlen, szomorú világ és a fákkal együtt másik világ nő fel. Aki majd abban a világban él s jár ezek alatt a fák alatt, az békés, szabad és boldog ember lesz megint, mint amilyenek a régiek voltak. Akik olyan fáról szedhették a gyümölcsöt s olyan fák árnyékában pihentek, amit apáik ültettek s nagyapáik, küzdelmes időkben mindig. S arra gondolva, hogy majd akik az elültetett fa gyümölcséből esznek s árnyékában járnak, leszüretelik a küzdelmek árát, amit őseik vívtak a világgal. Így van ez, gondolta, egy-egy nemzedék ültet, fát, eszmét, gondolatot, hogy sok nemzedéknek ne legyen gondja ezzel. Hogy aki azután jön, készen kapjon otthont, hazát, árnyékos kertet, termő gyümölcsöst. S úgy vegye ezt, mint természetes dolgot. Az élet ajándékát, mely ingyen való s a szépségéért cserébe mit se kíván. Még annyit se, hogy gondtalan percében aki a kertet nézi s a különböző fákban gyönyörködik, arra gondoljon: milyen is lehetett az élete annak, aki ezt a dombot kopáran lelte s mit érezhetett, mikor beültette fákkal. Fákkal, melyekről tudta, hogy túlélik őt s a rügyekre akasztott gondolatot fölemelik magasra s átmentik késő nemzedékeknek." /Wass Albert/


Nagyon szeretem a természetet, ezért igyekszem egy kicsit belőle a belső terekbe is becsempészni...Ma délután egy faág és néhány parafadugó (a parafadugók kreatív újrahasznosításáról itt már írtam a blogban) keltette fel a bennem szunnyadó kreativitást :) Mini fényképtárlat született belőlük. Először bevágtam kb 5-6 mm mélyen mindkét végén a parafadugókat:

ágprojekt1.JPG

....majd a fal színével megegyező árnyalatú (nekem könnyű dolgom volt a fehérrel), különböző hosszúságú cérnákat vágtam, és ezeket beillesztettem a bevágott végekbe, majd megkötöttem felül:

ágprojekt2.JPG

Végül a cérnaszálakon lógó parafadugókat felkötöttem a faágra, és a felső ill. alsó bevágásokba beillesztettem a fotókat, amelyek mindig cserélhetőek az évszaknak, hangulatnak, aktualitásnak megfelelően:

ágprojekt3.JPG

Jó ránézni, mosolyt csal a szívünkbe :)

...ha már ágak...kerestem néhány kreatív ötletet különböző méretű faágak "újrahasznosítására":

ágötlet33.jpg  ágak a fürdőbe.jpg

Belátom, hogy kell hozzájuk némi merészség...

ágötlet.jpg ágötlet2.jpg

ágkeret.jpg       ágötlet7.jpg

ágötlet6.jpg  ágötlet9.jpg

                                                                                                                                                            Az egyszerűségükben nagyszerűek...

ágötlet298.jpg ágötlet341.jpg

ágfogas.jpg  ágötlet5.jpg

ágötlet8.jpg  ágötlet141.jpg

ágötlet16.jpg ágötlet27.jpg

ágötlet36.jpg  ágötlet10.jpg

Kifogyhatatlan a téma...

ágötlet11.jpg ágötlet12.jpg

A lakás bármelyik pontján megtalálja a helyét, akár festve, akár kezeletlenül...

ágötlet38.jpg     ágötlet39.jpg

  ágötlet41.jpg ágötlet47859.jpg

ágötlet, mécses.jpg ágötlet78956.jpg

ágötlet40.jpg ágötlet42.jpg

                                                                                                                                                                ...de egyszerűen funkció nélküli dekorációt is készíthetünk faágakból...még kézügyesség sem kell hozzá, csak egy kis inspiráció és kreatív véna :)

dekor6.jpg  dekor2.jpg

dekor3.jpg dekor7.jpg

                                                                                                                                                                 ...a hab a tortán: ágágyikó.jpg                                                                                                                                                                      ...és végül a legkézenfekvőbb és legkedvesebb újrahasznosítási módja az ágacskáknak: ághajó.jpg

ágötletecske.jpg

(az inspiráló képek forrása: pinterest)

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr434686003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása