2012.11.28. 09:27
Kovásztalan kenyér
Életemben először kovásztalan kenyeret sütöttem! Nagy előnye, hogy gyorsan, kelesztés nélkül készül, olcsó, és - bár nem olyan "kenyeres" - finom.
Hozzávalók:
- egy kicsivel kevesebb, mint két csésze teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
- egy kávéskanál himalája só
- egy csésze víz
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrtam, lisztezett felületen kinyújtottam kb 1-1,5 cm vastagságúra. A felszínét éles késsel kicsit becsíkoztam, majd olíva olajjal kikent tepsibe tettem, és 160 C-on (légkeveréses sütőben) kb. 25 perc alatt megsütöttem.
Miután kihűlt, a bevágás mentén darabokat törve belőle házi lekvárral ettük.
Mártásokkal, salátával is fogyasztható, és fűszerekkel ízesíthető, színezhető.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.