2013.01.03. 08:57
Szezámmagos keksz gyömbérrel és fahéjjal
Marikától kapott recept alapján sütkéreztem tegnap délután. Akkora sikere volt, hogy ma délután ismételnem kell, lehetőleg dupla mennyiséggel :)
Hozzávalók:
20 dkg zsömleszínűre pirított szezámmag
6 dkg teljes kiörlésű liszt
6 dkg (házi) vaj
10 dkg nádcukor
2 tojás fehérje
1 teáskanál fahéj
1 fél kávéskanál gyömbér
Elkészítés:
A kihűlt szezámmagot beleforgatom a többi összetevőből készített masszába, majd kanállal kicsi halmokat teszek és lapítok el kókusz zsírral kikent tepsiben, és 170 C-ra (légkeveréses) előmelegített sütőben addig sütöm, amíg aranybarna színre változik. Ez egy tepsinyi adag, ami 5 főre garantáltan kevés :) Hagyni kell kihűlni, finom, ropogós keksz lesz.
Persze, hogy nagyon finom, és persze, hogy nagyon egészséges...
A szezámmag élettani hatásai:

A gyömbér élettani hatásai:
Kitűnő gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatása miatt kedvelik. A gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. Nagyon jó memóriajavító, kiélesíti az érzékeket.
(infók forrása: antalvali.com)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.