2013.12.21. 18:11
Zebra puszedli
A receptet Danikám hozta a suliból, ez volt a legutóbbi technika óra tananyaga :) Hivatalosan citromos-gyömbéres csokipöffeteg névre hallgat, de én átkereszteltem...
Hozzávalók (45 darabhoz):
- 20 dkg nádcukor
- 15 dkg liszt (lehetőleg teljes kiörlésű)
- 6 dkg cukrozatlan kakaópor
- 6 dkg vaj
- 2 teáskanál reszelt citromhéj
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 mokkáskanál gyömbér
- 2 tojás
- 3 evőkanál porcukor (ennél a receptnél - tetszik, nem tetszik - kihagyhatatlan)
Elkészítése:
A száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzákockázzuk a hideg vajat, és elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk az ízesítőket és a két tojással gyors mozdulatokkal egyneművé mancsikoljuk. Egy órára hűtőbe tesszük, ott pihenget kicsit. Ezután a masszából azonos méretű diónyi gombócokat gömbölyítünk és meghempergetjük porcukorban.
A gombócokat kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól jókora távolságra, majd 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Ismétlést kíván :)
Az utolsó előtti pillanatban még elkaptam:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.