2013.01.10. 13:16
Kasnokerl kicsit másképp...
A nosalty oldalán találtam ezt a hagyományos osztrák ételt. Tetszett a recepthez csatolt kép :) Gondoltam kipróbálom, bár az alapanyagokat kicsit egészségesebbre cseréltem. Így néz ki az én Kasnokerlem:
Hozzávalók (4 főre)
- 1 nagy fej lilahagyma
- 15 dkg füstölt sajt
- 25 dkg teljes kiörlésű tönkölybúza liszt
- 2 egész tojás
- kevés víz
- snidling
- himalája só
- bors
- kókuszolaj
Elkészítés: A lisztből, tojásokból és vízből elkészítettem a nokedlit, enyhén sózva, majd amíg pirítottam a hagymát állni hagytam kb. 20 percig. Közben az apróra vágott lilahagymát kókuszolajon megpuhítottam és egy kicsit megpirítottam. Ebbe tettem a zubogó vízben kiszaggatott nokedliket, ráreszeltem a sajtot, sóztam, borsoztam és összepirítottam. Tálalás előtt snidlinggel szórtam meg.
Délelőtt:
- Anya mi lesz ebédre?
- Sajtos nokedli snidlinggel.
- Fúúúúúúúúúúúúúúúj!!!
Ebéd után: "Anya, holnap is ilyet főzz!"
...azt hiszem ezt nevezik sikernek! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.