Filetto 2013.01.19. 20:24

Csupaszív ötletek

A Valentin nap népszerűsége az ezt szolgáló reklámok hatására  - és a virágkereskedők örömére -  egyre nő. Az angolszász országokból érkezett hozzánk ez az ünnep valamikor a '90-es években.

A szokás eredete, hogy Szent Bálint, Terni (akkori nevén Interamna) püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. A legenda szerint a püspök a szerelmeseket a keresztény szokások szerint megeskette egymással, köztük katonákat is, akiknek az akkori császári parancsok értelmében nem lett volna szabad házasságra lépni. A friss házaspárokat megajándékozta kertje virágaival.

Valentin napon elborítják az országot a kisebb-nagyobb, giccses és kevésbé giccses szívecskék. A jellegtelen tömegtermékek helyett egyedi, személyre szabott ajándékokkal is kifejezhetjük a szeretetünket. Talán ezek jobban megmelengetik a szívünket, akár ajándékba szánjuk őket, akár az otthonunkat dekoráljuk velük...

bálintszív.jpg

valentinszívek.jpg

valentinpárna.jpg

valentinkoszorú.jpg

valentindrótszív.jpg

valentinajtódísz.jpg

valentincsomi.jpg

valentinképkeret.jpg

valentinmonogram.jpg

valentinszívvesszőből.jpg

valentinfaszív.jpg

valentinfotó.jpg

valentindrótból.jpg

valentinpapírgirland.jpg

valentinzsinórszívek.jpg

valentinparafaszív.jpg

"A szeretet hosszútűrő, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt, nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha nem fogy el." (Biblia, 1Kor.13.)

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr585021063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása