A fenyőméz gyógyhatása torokfájásnál és görcsös köhögési ingernél gyorsan enyhít a panaszon. Most (április végén, május elején) kell elkészíteni, hogy  téli időszakra beérjen.

 

Hozzávalók: 1 kg termelői méz, egy nagy marék friss fenyőhajtás.

Elkészítése:

(Azt az időszakot kell elkapni, amikor a fenyőkön a friss hajtás még nem fásodott meg.) Szedegessük le a friss hajtást és mossuk meg gondosan folyó víz alatt! Egy konyhatörlőn hagyjuk megszáradni, és helyezzük el egy befőttes üvegbe. Öntsük rá a mézet és tegyük ki 1-2 hónapig a Napra (van aki 3 hónapig is érleli). Az idő, a Nap, természetes módon választja ki a fenyőhajtásokból a jótékony hatású hatóanyagokat és az illóolajakat. A mézet utána már csak egy szitán át kell önteni egy másik üvegbe. A szitában maradt fenyőfahegyeket forró teával leönthetjük, s így semmi méz nem vész kárba!

 Ezen az igen egyszerű módon elkészített, de nagyon értékes mézet, és annak hatását, akkor fogjuk értékelni, mikor jön a tél és kapar a torkunk!

Az enyém tegnap óta "érik":

fenyőméz.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr135300985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása