Több szempontból is érdemes minden évszakban előnyben részesíteni  az idénynövényeket:

  • ezzel a helyi termelőket támogatod (a legjobb ha van a közeledben termelői piac...én ebben a szerencsés helyzetben vagyok)
  • az idény zöldségeket és gyümölcsöket nem kell mesterséges szerekkel mesterségesen (brrrrr...) érlelni, nem kell éretlenül leszedni, hogy majd a hosszú szállítási útvonal alatt megérjen
  • a természetes körülmények között termelt növényekben több a tápanyag és a vitamin


....mivel most meggy szezon van, így mostanában meggyturmixot iszunk...és mivel menta is van a kertben, ezért az is került bele...ja, és a gyerekek miatt méz is :)

meggy_1.jpg

A meggy: jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetővé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, valamint az idegek működését is befolyásolja.

A menta: A menta egyik legfontosabb hatása, hogy élénkít, ezáltal frissítő hatással van a szervezetünkre. Főleg nyáron érdemes kihasználni a menta Menta_13.jpgfrissítő hatását! A menta az emésztésünknek is nagyon jót tesz. Nem csak javítja az emésztésünket, hanem elmulasztja a haspuffadást, de hányinger ellen is érdemes kipróbálni. Már az ókorban is ismerték a menta fertőtlenítő hatását, és alkalmazták is a gyógyítások során. A menta kiváló fertőtlenítőszer, így a kisebb sebek kezelésében nagyon hatékony segítség.

 
meggyturmix.JPG

Hozzávalók (4 pohárhoz)

  • fél liter házi tej
  • 4 marék magozott meggy
  • 4-5 levél menta
  • 1 evőkanál méz

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr115368475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása