"Arra tanítanak, hogy csak a jelentős pillanatokra emlékezzünk, pedig a kis lépések, amik odáig elvezettek minket, ugyanolyan jelentősek." ...és én élvezem ezeket az apró lépéseket! :)

Lassan kezdem érezni az ellentmondást, ami a termékek összetevőinek alapos átböngészése, aztán ezeknek a pénztárnál vásárolt műanyag reklámszatyrokba való begyömöszölése között feszül :) Ennek az ellentmondásnak a feloldására varrtam néhány vászon szatyrot:

szatyimixblogra11.jpg

Megint egy pici lépés. Lehet, hogy a globális felmelegedés problémáját nem én fogom megoldani, de a műanyag bevásárló szatyrok lecserélése egy szebb, tartósabb, környezetbarátabb változatra nem egy nagy feladat.
Átlagosan heti 5-6 db műanyag reklámszatyrot veszek az üzletekben, darabja általában 10 forint. Ez közel 3000 ft évente, ami nem egy nagy összeg, de miért dobnék ennyi pénzt - és életem során közel 22 ezer szatyit - a kukába??? Ebben az esetben a magasztos célok és a józan paraszti ész ugyanazt diktálja.

A bevásárló kosár és a vászon szatyrok mellett alternatíva lehet még a papírtáska is, amit házilag is elkészíthetünk:

papírtasi készítés.jpg

kép forrása: www.pinterest.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr964582489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása