2012.07.17. 13:06
Tökvirág bundában
Az ötletadó megint Marika szomszédunk volt, a virágokat is tőle kaptam, köszönöm!
Először alaposan átmostam a virágokat:
...utána graham liszttel kikevertem a megszokottnál sűrűbb, fahéjjal ízesített palacsintatésztát, és beleforgattam őket:
...végül olíva olajon kisütöttem a virágokat. A tetejére porcukor helyett csorgatott méz került.
A sütésekor kamillavirág illat terjengett a konyhában :) Az íze hasonlít a bundás almához, de izgalmasabb az élmény, ha az ember tudja, hogy egy virágot eszik :)
Ezen a kalandon felbuzdulva szétnéztem a neten tökvirág témában, és találtam néhány jónak tűnő receptet a sós változatokra is: rántott tökvirág fetasajttal, sajttal-sonkával töltött rántott tökvirág. Megpróbálkozok velük...Lassan már mindent megeszünk a környezetünkből, amiben élet van és nem mozog :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.