2012.07.18. 13:45
Kolbászos töltött kenyér
A mai ebéd hirtelen ötletből fakadt...az került bele, ami volt itthon :) Szóval "kísérleti kaja" volt, de a gyerekek egybehangzó véleménye alapján bevált.
Egy fej lila hagymát és egy kis csík apróra vágott szalonnát megpirítottam. Közben a kenyérsütő gépbe bepakoltam a következőket:
3 dl langyos tej
fél kiló liszt (10 dkg fehér, 20 dkg teljes kiörlésű rozsliszt, 20 dkg graham liszt)
2 evőkanál lenmag pehely
fél kocka élesztő
1 kávéskanál nádcukor
1 kávéskanál himalája só
1 evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem levél
1 evőkanál vegeta naturella
és a végén a megpirított hagymát és szalonnát a kisült zsírral együtt.
Ezt a kenyérsütő gép megdagasztotta, csinos kis cipó lett belőle:
A cipót lisztezett felületen kinyújtottam, megkentem olvasztott vajjal, és rápakoltam a felszeletelt házi kolbász darabkákat, végül alaposan megszórtam reszelt sajttal, és feltekertem, mint a bejglit:
....kivajazott tepsibe tettem, és meleg helyen pihentettem egy fél óráig. Utána előmelegített sütőben 160 C-on (légkeveréses) sütöttem 25 percig.
Alig vártuk, hogy kihűljön végre :) Közben Beni készített hozzá egy kis szószt:
1 apróra vágott hagyma + 1 apróra vágott paprika + 2 gerezd apróra vágott fokhagyma + 6 db koktél paradicsom + 1 pici oliva olaj + 1,5 dl víz + 1 csipet himalája só
...mind bele a turmixgépbe. Ebből egy finom, lecsó illatú mártás született :) Ezzel ettük a frissen sült töltött kenyeret...
Jó étvágyat! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.