2012.10.27. 12:32
Tökös lángos
A ritakonyhája.hu-n talált izgalmas sütőtökös lángos receptet próbáltam ki. Nem sok különbözteti meg a hagyományos lángostól, talán csak az összetevők egészségesebb volta, ill. a krumpli sütőtökre cserélése. Ezt még a gyerekeim finnyásabb 2/3-a is megette :)
Hozzávalók:
0,5 kg teljes kiörlésű liszt
1 csapott teáskanál himalája só
0,2 kg sütőtök (felkockázva forró vízbe dobva hamar megpuhul)
2 dl tej
1 teáskanál nádcukor
fél kocka élesztő
sütéshez olíva olaj
1 egész tojás
Elkészítése:
A főtt tököt összeturmixoltam és a többi hozzávalóval együtt betettem a kenyérsütőgépbe. Miután meggyúrta kivettem, és egy tálban duplájára kelesztettem. Egy elég lágy, ragadós tésztát kaptam. Ebből lisztes kézzel kis cipókat téptem, és forró olajban - a gombócot "szétnyújtogatva", ahogy a többi lángosnál is szoktam - kisütöttem.
Házi tejföllel és lilahagymával ettük:
Régebben fokhagymás vagy tejfölös sajtos lángost készítettem, de mióta a Kemencés Tanyán megkóstolhattuk Anikó tejfölös, tepertős, hagymás kenyérlángosát, azóta lila hagyma nélkül szinte elképzelhetetlen.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.