"Karácsonykor könnyű szeretni, de mi van azzal a sok hétfő reggellel?" /Parti Nagy Lajos/


....van még néhány hétfőnk karácsonyig :)

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német édesanyához kötődik, akinek kisfia, Gerhard, már hetekkel az ünnep előtt türelmetlenkedett a várva-várt és megszokott karácsonyi ajándékok miatt. Az édesanya ezért érdekes és meglepő játékot talált ki gyermeke számára: egy kemény papírlapot huszonnégy részre osztott, mindegyik részre rátűzött egy-egy darab csokoládét, majd megengedte, hogy a gyermek minden este megegyen egyet-egyet közülük. Mikor a kisfiú felnőtt, nem felejtette el édesanyja meglepetését, és üzleti vállalkozásba kezdett. Olyan naptárt szerkesztett, amelyen huszonnégy ablakocska mögé egy-egy darab csokoládé vagy cukorka volt elrejtve, s ezek csak a spaletták kinyitása után váltak láthatóvá. (forrás: Wikipédia)

...na én nem vagyok az a "tömjükteleagyereketédességgeldecemberben" típusú anyuka, ezért nálunk így megy a visszaszámlálás:

mikunaptár.JPG

Érdekes módon nem hiányolják a gyerkőcök a "napi csokit", így is óriási izgalmat okoz az aktuális csík levágása :) A kevésbé szőrös szívű szülőknek azért álljon itt néhány kreatív adventi naptár ötlet:

(forrás: itt )

adv3.jpg(forrás: itt )

adv4.jpg(forrás: itt )

adv5.jpg(forrás: itt )

adv6.jpg(forrás: itt )

adv7.jpg(forrás: itt )

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldsegturmix.blog.hu/api/trackback/id/tr474944429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása