2012.08.13. 14:26
"Csináldmagad" fűszerkeverék
Hónapokkal ezelőtt áttértem a vegeta naturellára, mert nem gondolom, hogy nátrium glutamáttal, dinátrium inozináttal stb. kellene telepakolnom az ételeinket.
Ez a cikk kivesézi a témát: Kell-e cukor és riboflavin a húslevesbe?
...ezek után arra jutottam, hogy elkészítem a saját fűszerkeverékemet: természetes, egészséges, és garantáltan bio.
Ami belekerült:
- karalábé (nagylyukú reszelőn lereszelve)
- sárgarépa (mint a karalábé)
- sárgarépa levél
- petrezselyem levél
- céklalevél
- zellerlevél
- kövér porcsin levele
- paprika (felcsíkozva megszárítva)
- fokhagyma (felszeletelve megszárítva)
- himalája só
- szemes bors
Miután a levelek és lereszelt zöldségek megszáradtak (tűző Napon néhány nap alatt), egy kis kézi darálóval a borssal és himalája sóval együtt ledaráltam őket, és már kész is az sk fűszerkeverék.
....itt még frissen és üdén:
....ebben a hőségben hamar kiszáradtak:
...végül bekerültek a pici pink darálóba :)
...és a végeredmény:
Jövőre hamarabb észbe kapok, és nem augusztusban kezdem el a hozzávalók begyűjtését és szárítgatását...
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.